Translator

Friday, April 22, 2011

ubat kurap arnab

kurap mula naek kat induk arnab aku. dua-dua sekali plak tu. sebelum ni aku cuba sapu minyak gamat (minyak gamat expired,tah tahun bile nye). berkesan. kurap kat kawasan yang disapu tu hilang. masalahnye, kurap naek kat tempat laen. da hilang kat telinga, naek kat kaki, hilang kat kaki, naek atas mata. penyelesaian? cube mendapatkan ubat jenis laen. usha punya usha. jumpe la yang ni :

ubat kurap arnab

ni adalah ubat kurap arnab, dalam bentuk droper. cara guna, cume titis ke mulut arnab. satu titik untuk setiap 500 gram berat arnab. kalo arnab tu 2kg, makne nye 4 titis ubat ni la. kekerapan, sekali seminggu. ikut seller die kate, dalam 3-4 kali ulang, sihat la arnab tu. insyaAllah. ni aku dapat dari Newhillz Rabbitry. leh usha sini. rm 10 satu. tolong promot.. hehe..

ade yang jenis suntik. suntik bawah kulit. tapi sebab bukan aku yang akan entertain arnab-arnab kat umah tu, aku pilih yang menggunakan droper ni. mudah dan kurang risiko dari menggunakan suntikan. kot adik aku suntik tembus jantung ke ape.. kiok arnab aku.. hehe..

sekian. wassalam.

9 comments:

jiwaniaga said...

naik kurap sebab hama kot akmal.
slalunya hama la penyebab kurap tu.

kalau ikut blog arnabcute, guna minyak gamat mmg terbaik. kalau arnab jilat pon. xde masalah.

klau aku, guna spray antifumex je.hehe..aritu spray kt kucing berkesan.hehe

Akmalhazwan said...

ye..aku da pakai minyak gamat. tapi die x abes ilang la.. tensen aku..haha test lu ubat ni.. kalo x jalan, pakai la ubat laen.. antifumex tu nak dapat mane?

Mohd Ammar said...

aku beli kt giant aritu, kt pet shop pon ada. kalau xsalah aku nma ubat tu antifumex. ada gambar lembu, kambing.

RM25/botol.

pas guna, terbalikkan botol ( kepala kt bawah ), untuk mengelakkan dr gas ilang

Akmalhazwan said...

woh.. orait2..

t aku usha le..
btw,takziah tuk arnab ko..
sembelih je anjing tu.hehe

Mohd Ammar said...

kalau aku kt kg, siap la aku ltk sardin+racun, letak je kt taman sebelah kg aku ni. nasib la anjing sape mkn.hehe..

wei, tolak kt aku arnab ko yg cun tu. jntan ke betina?hehe

telur ko antr tu, majoriti telur lama ke?

Akmalhazwan said...

hoho..arnab hitam putih tu? aku plan nak wat bapak tu..hehe.

haah, aku ase banyak telur lame. lame x lame dalam 2 minggu gitu la umur die.ape cer telur tu?

Mohd Ammar said...

xbyk la berbenih, banyak yg dh rosak. anggaran aku mayb yg akan mntas dlm 3-4 biji je. yg lain mmg rosak, xde urat darah msa mgram.

Siti Rukhaiyah Safren said...

Assalamualaikum..nak tny,mcmane nak dapat ubat ni?..saya ada 5 ekor arnab yg kn kurap..sy duk area s.alm..sila sms sy ye..maklum balas anda amat sy hargai..wslm.

Siti
013-3003962

Muhammad Na'im said...

Bagaimana saya nak beli ubat ini. ..0134840855

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...