Translator

Sunday, April 10, 2011

lavender guinea fowl : ayam mutiara lavender

aha.. tadi waktu aku beli ayam bulu balik, tibe-tibe teringat plak kat sorang sahabat ni mintak carikan ayam api-api lavender. ni adelah orang yang same aku tolong belikan diamond dove dulu (usha : diamond dove dan white silkie).

kebetulan kat makcik tu ade anak lavender ni, so aku tolong le belikan sepasang. sepasang yang bermaksud dua ekor, sepasang jantan betina tu tak tau la, sebab ayam mutiara ni payah nak tentu jantina die. walaupon die da dewasa. kadang-kadang boleh tersalah.. umur dalam 3 4 minggu camtu la. berapa makcik tu tolak kat aku, gitu jugak la aku tolak kat brader ni. name pon tolong belikan. =) ni gambar lavender brader tu :
anak ayam mutiara lavender

anak ayam mutiara lavender

makcik ni jual murah je. aku pon beli kat die dulu. 5 ekor. (usha :guinea fowl : ayam mutiara) da 4 bulan da ayam api-api lavender aku.

sekian. wassalam.

5 comments:

jiwaniaga said...

tak prasan plak aku makcik ni ada ayam ni.hehe..brapa dia tolak?

Akmalhazwan said...

ko pegi x tengok reban induk die?
die tolak sekor rm25.

pasni maken banyak r spesis yang ko nak borong kat acik tu..haha

chekuduks bacee said...

ko bele ayam2 nih kat utp ke?

Akmalhazwan said...

nope..yang partridge silkie je,sepasang.keh3..

Kerambit bisa said...

Assalamualaikum....mal, nama aku akmal dahalan.... Duduk senanti negeri semilan... Aku ada gak farm macam ko ni... Tapi ayam aku dalam 120 eko lebeh... Nanyak benda aku nak tanya kat ko memandangkan ko jauh lagi expert dari aku bab ni... Ayam belanda aku baru bertelur dalam 60 biji...3 eko... Aku tade incubator... So semua semulajadi... Ibu ayam tak trun trun minum n makan pun... Ni no aku... 0176495073... Sms skik~ nanti leh btukar2 spesis... Peh ni aku nak bela burung unta dengan rusa lak... Oh ada juga 2 pasang merak kat sini.... Aku tak ada blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...