Translator

Monday, April 11, 2011

partridge silkies

a bunch of photos and a video =)

video



ayam selasih sutera perang
handfeed - by my roomate

partridge silkies
their parents -see more at www.rareaves.blogspot.com
thats all. wassalam.

7 comments:

l.u.q said...

bro nak tanya..kalo duk kat perumahan..tapi ada la sikit laman...sesuai tak bela ayam ni?? which is better?? silkie ke serama?? which yg leh jd good pet?

Akmalhazwan said...

both are good.but i'd say silkie is better.hehe..
sebab die ni rare (ramai je orang x penah tengok silkie ni), cantik, fluffy, jinak. dan die ni x leh terbang.setakat nak lompat2 tu boleh, tapi xde la lepas pagar..

kalo serama,betul la die ade ciri2 tu sume,tapi die serupa je macam ayam biase.cume saiz kecik..ikut la, selera orang laen2.. =)

l.u.q said...

ooo ok...tq bro
leh dipertimbangkan ni..
mana nak cari silkie dkt jb ek??
harga macamna ek biasa?

RaRe aVeS said...

akmal : wah..besh nyer dapat tuan baru...huhu.. jage elok2 yea...

l.u.q : JB boleh post...tp kna pertambahan RM 30.00.. sorry der...terpromote kat sini plak.. haha.. =p

Akmalhazwan said...

l.u.q - sudah terjawab..hehe

Akmalhazwan said...

l.u.q - satu lagi.. kalo nak beli pet ni, better beli dari orang perseorangan dari beli kat petshop. selain harga murah (ade gak yang jual mahal,pepandai cari) biasanya dari segi kualiti lagi terjamin. lagi, leh tambah kawan. btw,jgn beli kat rare aves, tunggu sy nye biak, t sy jual..haha..

dy - mesti jaga baek punya..=)

RaRe aVeS said...

haha..nak amik kat akmal kene tunggu at least 4 bulan lagi la..hehe
x pown boleh amik kat akmal gak..akmal kene amik kt ipoh sekali lagi ar hujung bulan nie.. haha...amacam... hehe =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...