Translator

Wednesday, May 11, 2011

ayam bermacam ayam - katik, selasih, bulu balik

ayam kapan / katik : jantan

ayam kapan / katik : betina

sepasang ayam katik / ayam kapan remaja. umur dah lebih kurang 4 bulan. lau ada sapa-sapa minat leh la roger. =)

tutup cite ayam katik, nak cite sal silkie aku. setelah sekian lama meragui jantina die, akhirnya sudah terbukti yang antara 4 ekor silkie yang aku amek kat chemor dulu (rujuk SINI), ada sekor jantan. satu kelegaan di situ. kalo tak, menggagau la nak cari jantan.

inilah ayam selasih sutera jantan yang dimaksudkan
cara aku confirmkan camne? aku try masukkan jantan laen dalam sangkar die, terus ditibai eh dek ayam ni. hoho.. nampak sangat jantan laen takleh kaco betina die.

pastu takde keje, saje nak suh diorang posing amek gambar. hehe.. tapi amek dua ekor je. tak reti nak duk diam.
silkie jantan
silkie betina
sekarang dok kalut nak cari ayam bulu balik betina. dah dua-dua ekor jantan, memang takdak waris pasni. kalo kacuk ngan ayam kampung, die payah nak jadi. nak kena cari jenis yang sama gak. baru mantop~! sapa-sapa yang rase nak tukar ayam bulu balik jantan ni dengan yang betina, roger ea. paling elok tukar yang sebaya la. yang aku punya ni da umur 3bulan la lebih kurang. tapi kalo ade yang nak tukar ngan induk betina, layan je..hehe.. gambar ;

ayam bulu balik : jantan

ayam bulu balik : jantan
 sekian. wassalam.

6 comments:

Use.. said...

yang silkie tak tahan tu

Akmalhazwan said...

cantik kan silkie? bela la sepasang. hehe

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

aah la memg cantik....
warna putih suci~~~~
ni kna msuk list ni nak kena beli...tp ntah bila la...
huhuhu~~~~

Akmalhazwan said...

beli je rep. jangan tunggu2..
boleh buat kawan2 button quail. hehe

Lemmy Darimi said...

Sy ingin membeli ayam bulu balik jantan dewasa. Bulu ade empat warna. Jika berminat boleh watsup sy 0166311625 Annuar

Lemmy Darimi said...

Sy ingin membeli ayam bulu balik jantan dewasa. Bulu ade empat warna. Jika berminat boleh watsup sy 0166311625 Annuar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...