Wednesday, February 2, 2011

bela je buatpe kan~

tak perlulah rasenye cerita panjang-panjang.tengok gambar pon tau ape jadi..hehe..
pegang lek lok.jang lepas.

setelah disembelih

da buang bulu

tengah rebus.lembutkan sikit.
siap!

sat lagi nak makan.nak rase bez ke tak ayam api-api ni buat gulai.lau sedap leh buat lagi.hehe.

sekian.wassalam.

6 comments:

  1. ngaaaa.. aku ingatkan ko masukkan ayam ko gi pertandingan ratu cantik ayam.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. haah.ratu cantik dalam kuali..keh3..

    ReplyDelete
  3. erm..cam same je rase..hehe..tapi mak kate rase die manis sket.

    ReplyDelete
  4. Hanya nak berkongsi...hehe
    haritu mase raye haji ade gak sembelih 2 ekor....
    rase x brape manis mungkin pasal pakai 100% dedak..
    tp sedare aku dtg mkn sekejap je licin hehe..
    skang bg die makan napier ngan daun pisang nk tgk ade perubahan rase x...

    ReplyDelete
  5. mungkin sebab lidah x sensitif..hehe
    penah makan daging rusa/kijang.orang kate rasenye laen ngan daging lembu,tp bile makan rase same je..

    ReplyDelete